Galvenās suši piedevas

Suši parasti pasniedz kopā ar trim būtiskākajām piedevām – ingveru, vasabi un sojas mērci. 

Ingvers – precīzāk – marinētas ingvera saknes šķēles ko sauc arī par gari. Tiek uzskatīts, ka ingvers atsvaidzina, kā arī to ieteicams lietot kā uzkodu starp dažādu veidu suši nobaudīšanas, lai labāk izjustu atšķirīgās garšas. Ingvers sākotnēji tika audzēts Ķīnā, bet laika gaitā šīs prasmes apgūtas un tiek izmantotas arī citviet pasaulē. Tradicionāli šī auga sakne (kas pēc būtības ir uzskatāma par dārzeni, līdzīgi kā kartupeļi vai burkāni) tiek lietota tieši saldajos ēdienos. Ingvers arī stiprina imunitāti, kā arī tiek uzskatīts, ka tas vispārēji uzlabo veselības stāvokli un pašsajūtu.

Sojas mērce vienkāršojot ir jūsu izvēle pievienot suši sāļumu. Esiet uzmanīgi – sojas mērces atšķiras. Tās var būt gan maigas, gan diezgan intensīvas. Citiem vārdiem – jūs varat viegli pārsālīt savu suši. Pārsvarā suši nepieciešams tikai viegli iemērcēt. Sojas mērce tiek uzskatīta par veselīgāku sāls aizstājēju, taču tas ir nedaudz maldīgi – ļoti bieži tās gatavošanas procesā tiek izmantota tieši sāls. Sojas mērce tiek izgatavota no sojas pupiņām un grauzdētiem graudaugiem (biežāk – kviešiem, miežiem vai rīsiem).

Vasabi – tiek pagatavots no gaiši zaļa sakņauga pulvera, reizēm tiek salīdzināts ar mums vairāk pazīstamajiem mārrutkiem. Augs, no kā pagatavo salīdzinoši diezgan aso suši piedevu, prasa diezgan stingrus audzēšanas nosacījumus. T.i., piemēram, tam nepieciešams akmeņains strauts vai upes gultne. Pastāv arī tāds jēdziens, kā ‘rietumu vasabi’, kas apzīmē maisījumu, kas tiek pagatavots galvenokārt no mārrutkiem, pievienojot krāsvielu. Šāds aizstājējs tika ieviests sakarā ar to, ka pieprasījums pēc suši arvien pieauga, bet oriģinālo vasabi augu tirgū tomēr piedāvā ar noteiktu limitu. To pārsvarā audzē tikai Japānā un ASV. Augam piemīt antibakteriālas īpašības, kā dēļ tas tiek izmantots kā sastāvdaļa arī ārpus virtuves.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website